Sales Planning Specialist till välkänt bolag i bil och fordons branschen i Stockholm

Sales Planning Specialist till välkänt bolag i bil och fordons branschen i Stockholm

Academic Resource söker en Sales Planning Specialist till vår framgångsrika kund inom fordonsindustrin. Finns du tillgänglig redan idag och är redo för att vidareutvecklas inom logistik och inköp? Vi söker dig som har erfarenhet av långsiktigt tänk kring volymplanering och är en resultatinriktad person som vill vara med på en spännande resa längst svenska vägar! Tjänsten är en allmän visstidsanställning som vikariat under föräldraledighet med start omgående. Du kommer att rapportera till ansvarig för Sales Planning Logistics och tjänsten är placerad på vår kunds huvudkontor Norr om Stockholm. Du ingår i ett team om sju engagerade medarbetare där alla kollegor har sitt specialområde och ansvar.

Arbetsuppgifter
I rollen som Sales Planning Specialist är du ansvarig för inköp av bilar, planering av lager och prognostisering av produktionsvolymer till den svenska marknaden. Du svarar för den långsiktiga planeringen för att optimera inköpsvolymer från fabrik och reviderar löpande försäljningsprognoser för hela vår kunds modellutbud. I din analys fångar du upp historiskt utfall, pågående försäljning, prisstruktur och konkurrentsituation och tar höjd för de löpande aktiviteter som sker, t ex kampanjer, produktförändringar, nylanseringar och marknadsaktiviteter. Arbetet sker i tätt samarbete med kollegor inom vår kunds försäljningsorganisation, logistik och produktavdelning.

I rollen ingår mycket kommunikation, uppföljning och rapportering till berörda parter, såväl internt som externt vilket ställer höga krav på en god kommunikationsförmåga och att du är en naturlig nätverkare.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller närliggande område. Du har även några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter såsom erfarenhet av Supply Chain, sälj-, demand-, och lagerplanering. Du är avancerad användare i Excel och har använt det som arbetsverktyg. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom Logistik och transport, samt är van att arbeta i affärssystemet SAP. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap är det meriterande, då du kommer ha en ledande/stöttande roll. Arbetet kräver att du är flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

I den här rollen ser vi gärna att du besitter en god analytisk förmåga och att du kan kommunicera väl med andra och har en känsla för detaljer likväl som en förståelse för affärer. Vidare är du en driven lagspelare med god förmåga att samarbeta, ta initiativ och arbeta självständigt. Därtill krävs att du är en stresstålig, flexibel och prestigelös person som trivs med att delta i det operativa arbetet.

Är du den vi söker?


Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så ansök så snart som möjligt. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: Ksp1020

Sökord: sales planning specialist säljare logistik planering bil märke sales logistics supply chain stockholm excel koordinera support lager status analys demand plan shipping forecast total marknad analys produktion production försäljning prognos statistik rapport business plan sap transport

we take you further


Region
Stockholm

Affärsområde
Life Science

Typ av tjänst
Heltid

Referensnummer
Ksp1020

Ansökan
Sök tjänsten genom att klicka här >>