Redovisningsekonom med Controllerinslag till KGM

Vi söker för kunds räkning en Client Controller till KGM Datadistribution AB. Du kommer att vara en del av ekonomiavdelningen och ingå i ett team på fyra medarbetare. Företaget har totalt 90 anställda med kontor i Stockholm, Sundsvall och Köpenhamn. Vill du vara med i en spännande roll på ett familjärt företag?

Arbetsuppgifter
• Självständigt ansvar för kundfakturering, på uppdrag av och i samarbete med projektledare
• Månatliga avstämningar av vissa kundrelaterade balanskonton
• Uppföljning och analys
• Budgetarbete på kundnivå
• Behjälplig vid månadsbokslut och rapportering
• Back upp för leverantörsreskontra

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och som har några års erfarenhet av liknande arbete. Du bör ha goda kunskaper i Office-paketet, framförallt Excel eftersom att det används i en stor del av arbetet. Vidare krävs det att du har goda kunskaper i engelska, främst i skrift, då all rapportering sker på engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomisystemet SoftOne.
Som person är du ansvarstagande, noggrann och strukturerad och van vid att jobba med givna deadlines. Du är självgående och ansvarstagande i ditt arbete och har flerårig erfarenhet av redovisning och ekonomi.
Tjänsten är en rekrytering på heltid med start omgående. Kontoret ligger i Västberga.

Om företaget
KGM Datadistribution AB är en kommunikationskoncern som bildades 1982. I verksamheten hjälper de kunder med utskick av fakturor, kontoutdrag, kundbrev mm. Utskicken görs i första hand digitalt via internetbanker, mina sidor, email etc men även genom modern fyrfärgs inkjetproduktion för det analoga.

KGM har ett antal stora kunder; såsom Swedbank, Telia Company, Comhem, Boxer, Softronic, MedMera Bank, Trygg-Hansa och Nordax Bank. Dessa kunder står för en stor del av företagets omsättning. Utöver dem har företaget även ett 40-tal mindre kunder.

Sedan 2005 ägs KGM av den amerikanska koncernen WPP, en internationell koncern med fler än 200 000 anställda. KGM agerar relativt självständigt i förhållande till WPP.


Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: ccon0518

Frågor besvaras endast via mail av ansvarig rekryterare Nathalie Fernandez
nathalie.fernandez@academicresource.se

Sökord: stockholm controller business controller financial controller ekonom redovisning uppföljning analys avstämningar fakturering kundfakturering budgetarbete månadsbokslut leverantörsreskontra rapportering excel ekonomijobb

We take you further

Region
Västberga

Affärsområde
Ekonomi

Typ av tjänst
Heltid

Referensnummer
ccon0518

Ansökan
Sök tjänsten genom att klicka här >>


Lediga jobb