Controller till Karolinska Universitetssjukhuset

Vi söker för Karolinska Sjukhusets räkning en controller till deras team som består av 10 medarbetare.

Enheten Controlling ingår i Centrala Controllersektionen inom Ekonomidivisionen och har som uppdrag att driva de centrala processerna kopplat till ledningsrapportering, analys, operationell prognos samt intäkts- och produktionscontrolling. Enheten ansvarar både för den löpande driften av de centrala processerna samt för att vara drivande för i att utveckla sjukhusets förmåga och arbetssätt kopplat till controllingprocesserna. Du kommer att ingå i denna grupp med placering i Solna.

Arbetsuppgifter
I rollen som controller kommer du att delta i bokslutsarbete och avstämningar. Rapporteringen sker till chefer och ledningen. Vidare kommer du att genomföra ekonomiska ad hoc analyser samt utredningar av intäkts- och kostnadsrelaterade frågor i samarbete med verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår det även att bidra till att förbättra och kvalitetssäkra berörda processer.

Kvalifikationer
Vi ser att du är en kvalificerad ekonom med akademisk examen, helst med inriktning ekonomistyrning och redovisning. Du ska ha minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat i en roll som controller. Goda kunskaper i redovisningssystem, BI-verktyg och rapporteringsverktyg är ett krav. Vi ser även att du är en duktig användare av Excel samt har goda kunskaper i såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av processutveckling, dokumentation, uppföljning och styrning av personalintensiva verksamheter. Det är aven meriterande om du har erfarenhet av inköpsprocess och beställningar samt erfarenhet av att arbeta med uppföljning av större projekt.

Personliga egenskaper
Som person ska du vara lösningsorienterad, kommunikativ och vara van av att arbeta självständigt. Andra egenskaper som är önskvärda är analytisk förmåga och initiativtagande. Du ska kunna leverera enligt överenskomna tidsplaner och ha en väl utvecklad samarbetsförmåga samt kunna prioritera i arbetet.

Om organisationen
Karolinska har 16000 medarbetare och 15 miljarder SEK i omsättning. Ekonomiavdelningen har idag drygt 110 medarbetare som arbetar både verksamhetsnära och centralt. Verksamheten har just påbörjat en stor förändringsresa och söker nu dig som vill vara med att forma framtidens ekonomiska styrning och bidra till organisationens utveckling.

Önskvärd start är senast 2018-08-21 och beräknas pågå i minst 7 mån med goda chanser till förlängning. Omfattningen är på heltid med placering i Solna.

Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: bc0718

Frågor besvaras endast via mail av ansvarig rekryterare Isabelle Alderbrant
Isabelle.alderbrant@academicresource.se

Sökord: controller prognoser budget rapportering produktcontrolling processer kvalitetssäkring ad hoc ekonom ekonomi Karolinska Universitetssjukhuset Solna

We take you further


Region
Stockholm

Affärsområde
Ekonomi

Typ av tjänst
Heltid

Referensnummer
bc0718

Ansökan
Sök tjänsten genom att klicka här >>


Lediga jobb